11354205_2ec16dac99026cd2153b8361f91ec6d3_wm

Mit tippel, mivel kezdte edzői karrierjét a legtöbb piros lapot szerző futballista?

Ha Gerardo Bedoya nevét említjük, mi ugrik be elsőre? Hogy 2001-ben Copa Américát nyert a kolumbiai válogatottal? Vagy hogy kétszeres kolumbiai bajnok, a második címét ráadásul majdnem 37 évesen nyerte 2012-ben? Vagy az, hogy ő világ legtöbbször kiállított futballistája, aki a 2012-es tahóválogatottunkba is bekerült? Nos, az utóbbi, kétes sikeréhez újabb trófeát gyűjtött, hiszen az első meccsén, amikor segédedzőként ült a kispadon, 20 perc után kiállították.

 A most 40 éves Gerardo Bedoya 21 éves pályafutása során 13 csapatban fordult meg, 49-szer játszott a kolumbiai válogatottban, de bárhova is került, egy dolog állandó volt: brutális játéka miatt rengeteg piros lapot kapott.
Egy kiállítás még abból az időből, amikor Bedoya a pályán őrültködött

Egyes források szerint 43-at, mások szerint 46-ot, a pontos szám viszont nem változtat azon, hogy rekorder a kiállításokat nézve, nála többször senki nem kapott piros lapot meccs alatt.

Ezen a hagyományon pedig edzőként sem akar változtatni a jelek szerint: magyar idő szerint csütörtök hajnalban mutatkozott be segédedzőként a kolumbiai Independiente Santa Fe csapatánál, amikor a bajnokságban vezető Juniort fogadták, de csak 20 percet segíthette a játékosokat, utána ugyanis kiállították.

Reddites beszámolók alapján persze az is csoda, hogy ennyit a pad mellett lehetett, ugyanis már az első perctől kezdve folyamatosan zaklatta a partjelzőt és a negyedik játékvezetőt is, a Junior 10. perces egyenlítése után pedig teljesen átment őrültbe.

Sajnos az esetről nem tudunk videót mutatni, de helyette megmutatjuk Bedoya leghírhedtebb megmozdulását, amikor egy földön fekvő játékost rúgott fejbe még 2012-ben. Az esetért 15 meccses eltiltást kapott.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.