Pályázat

A Mátészalkai MTK sportgálája – Rendezvénysorozat a centenárium jegyében

TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00623

Kedvezményezett: Mátészalkai Munkás Testgyakorlók Köre

Támogatás összege: 3 000 000 Ft                                                                                                       

Támogatás mértéke: 100 %

A projekt rövid bemutatása: 

Mátészalka azon kevés vidéki város közé tartozik, amely egy 100 éves sportegyesülettel büszkélkedhet. 1919-ben alapították meg a Mátészalkai Munkás Testgyakorlók körét, amely azóta is több sportágban megyei és országos, sőt néhány innen induló válogatott, nemzetközi szinten is jegyzett játékos révén öregbítette a város hírnevét. 

Hagyományteremtő céllal, a centenáriumi ünnepségsorozatok részeként kerülne megrendezésre első alkalommal egy szakmai rendezvényekkel bővített sportgála. A nyolc szakosztály beszámol a munkájáról, eredményeiről, a legeredményesebb sportolók pedig ünnepélyes keretek között vehetik át elismeréseiket. Ők személyes példájukkal mutathatják meg kortársaiknak, hogy a kitartó, fegyelmezett munka meghozza a gyümölcsét. Ez a példamutatás különösen fontos a gyerekeknek, a fiataloknak, akiknek a sport révén nyílhat ki a világ, találhatnak tartalmas elfoglaltságot, sőt sokuk számára ez „kitörési” lehetőséget is adhat.

Egy ilyen rendezvény közelebb hozza a legtöbb esetben egymástól elszigetelten dolgozó szakosztályok sportolóit, munkatársait, erősíti egy nagyobb közösséghez, az MMTK nagy családjához való tartozás élményét. Az egykori MMTK sportolók személyesen mesélhetnek az MMTK -hoz kötődő élményeikről, emlékeikről a klub jelenlegi sportolóinak, és az őket elkísérő gyerekeik, unokáik személyében már az „utánpótlás” is ismerkedhet a klubban folyó munkával, szellemiséggel.           

A kísérő rendezvények (bemutatók, beszélgetések) révén a város lakossága jobban bepillanthat az MMTK –nál folyó szakmai munkába, az elmúlt száz évet bemutató emlékkiállítás pedig a múltat idézi meg az érdeklődők számára.