Eseményemlékeztető 100 év sikerei – analóg és digitális egyesülettörténeti médiatartalom

„Az első 100 év” sporttörténeti szakkönyv ünnepélyes könyvbemutatója

Eseményemlékeztető

A Top-7.1.1-16-H-ESZA-2019-01206 kódszámú 100 év sikerei – analóg és digitális egyesülettörténeti médiatartalom című projekt keretében elkészült „Az első 100 év” című sporttörténeti szakkönyv könyvbemutatójának megrendezésére 2021. 12. 01-jén a Mátészalkai Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház Dienes Galériájában került sor.

A sportegyesület elnöksége és a jubileumi ünnepségsorozat szervezőbizottsága nevében Torma Tamás Attila, Mátészalka Város alpolgármestere, az MMTK elnöke köszöntötte a megjelenteket. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Kovács Sándor, a térség egyéni országgyűlési képviselője, aki ismertette az elmúlt időszak sporttámogatási rendszerének alakulását.

Ezt követően Buzogány Béla Színháza „Együtt a csapat” című musical-válogatását hallgathatták meg a jelenlévők Kiss Ágnes és Baksa András előadásában.

Szücs Róbert és Zsoldos Barnabás szakírók prezentálták „Az első 100 év” című sporttörténeti szakkönyv bemutatóját projektoros vetítés és felolvasás keretében.

A szakkönyvbemutatóját követően meghirdették az „Első évszázad – MMTK 2021” című középiskolás helytörténeti kutatóév pályázatot. A rendezvényt állófogadás és kötetlen beszélgetés zárta.

A rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón a sajtó képviselőinek lehetősége volt interjúk, tudósítások, vágóképek készítésére, kérdések feltevésére.

A rendezvény a vonatkozó járványügyi szabályoknak és utasításoknak megfelelően került megrendezésre.